±Recent Visitors

Recent Visitors to Com-Central!

±User Info-big


Welcome Anonymous

Nickname
Password

Membership:
Latest: cgsimpson
New Today: 0
New Yesterday: 0
Overall: 6646

People Online:
Members: 0
Visitors: 115
Total: 115
Who Is Where:
 Visitors:
01: Downloads
02: Home
03: Community Forums
04: Community Forums
05: Community Forums
06: Downloads
07: Downloads
08: Community Forums
09: Community Forums
10: Home
11: Community Forums
12: Community Forums
13: Downloads
14: Community Forums
15: Community Forums
16: Home
17: Community Forums
18: CPGlang
19: Community Forums
20: Community Forums
21: Community Forums
22: Community Forums
23: Community Forums
24: Community Forums
25: Downloads
26: CPGlang
27: Downloads
28: Community Forums
29: Community Forums
30: Community Forums
31: Community Forums
32: Community Forums
33: Community Forums
34: Community Forums
35: CPGlang
36: Community Forums
37: Community Forums
38: Downloads
39: Community Forums
40: Downloads
41: Community Forums
42: Downloads
43: Photo Gallery
44: CPGlang
45: Home
46: Community Forums
47: Community Forums
48: CPGlang
49: CPGlang
50: Community Forums
51: Community Forums
52: CPGlang
53: Downloads
54: Community Forums
55: Community Forums
56: Community Forums
57: Home
58: Community Forums
59: Community Forums
60: Downloads
61: Community Forums
62: Home
63: CPGlang
64: Community Forums
65: Community Forums
66: Downloads
67: CPGlang
68: Community Forums
69: Downloads
70: Community Forums
71: Community Forums
72: Community Forums
73: Community Forums
74: Community Forums
75: Downloads
76: CPGlang
77: CPGlang
78: Community Forums
79: Downloads
80: Home
81: Downloads
82: Community Forums
83: CPGlang
84: Community Forums
85: Downloads
86: CPGlang
87: Community Forums
88: Community Forums
89: CPGlang
90: Community Forums
91: CPGlang
92: CPGlang
93: Downloads
94: Home
95: Community Forums
96: CPGlang
97: Community Forums
98: CPGlang
99: Home
100: CPGlang
101: Community Forums
102: Community Forums
103: CPGlang
104: Home
105: Photo Gallery
106: Community Forums
107: Community Forums
108: CPGlang
109: Community Forums
110: Downloads
111: CPGlang
112: Community Forums
113: CPGlang
114: Community Forums
115: Home

Staff Online:

No staff members are online!
Need Help ! :: Archived
This is a forum for Software related items such as OS', Virus notices, cool or free programs, etc. Gaming software should go in the gaming folder pertaining to the current info.
Go to page 1, 2  Next
Post new topic    Revive this topic    Printer Friendly Page     Forum Index ›  Software

Topic Archived View previous topic :: View next topic  
Author Message
Kafco
Power User

Offline Offline
Joined: Mar 27, 2005
Posts: 125

PostPosted: Fri Sep 29, 2006 1:25 pm
Post subject: Need Help !

~S~All,

Last Thursday night my computer ceased working in online IP multiplayer in both host and join. I had made no changes. All other online functions, including TS2, are okay.

Does anyone know which drivers MS XP Home SP1 uses for multiplayer function? ( Running: CFS2, FS9, IL2, GPL and GTL and none of them will go online.)

I reinstalled XP, cleaned the Registry, did virus scans, shut down Windows firewall, DMZ'd the router and shut down all background programs.

Thanks in advance for your help.

Regards,
Ken
Back to top
View user's profile Visit poster's website
401RCAF_Hammer
Power User

Offline Offline
Joined: Feb 03, 2005
Posts: 920
Location: Burlington, Ontario, Canada.
PostPosted: Fri Sep 29, 2006 2:06 pm
Post subject: Re: Need Help !

-S-

you dont have SP 2..?? maby thats it....

Hammer Cool Laughing Cool Laughing Cool
Back to top
View user's profile
Kafco
Power User

Offline Offline
Joined: Mar 27, 2005
Posts: 125

PostPosted: Fri Sep 29, 2006 3:58 pm
Post subject: Re: Need Help !

Hammer,

My mobo will not accept SP2.

I have been hosting IP for three years, three nights a week, with this machine in its current configuration. That's what's so strange !

We were on Monday night for GP Legends racing and again Wednesday night on FS9 for about an hour. Then Thursday night nothing could join or host.

XP Home SP1, P4 2.3Ghz, 1.5Gb ram, 256Mb video, 160Gb hdd, online with BellSouth DSL

BellSouth and Symantec both avow innocense.

Thanks for the input.

Regards,
Ken
Back to top
View user's profile Visit poster's website
Kafco
Power User

Offline Offline
Joined: Mar 27, 2005
Posts: 125

PostPosted: Fri Sep 29, 2006 4:02 pm
Post subject: Re: Need Help !

More.......

I did try System Restore to a date prior to Wednesday 20th September and that did not cure the problem.....

Man, I donno ????????

Regards,
Ken
Back to top
View user's profile Visit poster's website
Shades
Forum Tree-Rat

Offline Offline
Joined: Mar 07, 2005
Posts: 6459
Location: 3rd Branch up, 'Ye Olde Oak', Green Wood.
PostPosted: Fri Sep 29, 2006 5:07 pm
Post subject: Re: Need Help !

www.BuildYourOwn.org.uk/forums (look for the software/OS section; list your hardware, and mention that your mobo won't accept SP2).

_________________
Skwerl's place.

Com-Central's cutest, fluffiest, twitchiest, tail.
CPU > Intel i9-9900k (o/c 4.9GHz); COOLING > BeQuiet! Dark Rock Pro 4;
MOBO > ASUS PRIME Z390-A; RAM > 2x32GB Corsair LPX 2666MHz;
GPU > Gigabyte GEFORCE GTX650Ti PCI-e 3.0 2Gb GDDR5;
AUDIO > Creative X-Fi Xtreme Music (plus - Universal Audio UAD2 Quad Custom accelerator);
HDD > 3x1TB+ M.2. SSDs; LCD > DELL - S2419HGF (1920x1080);
PSU > 650W be quiet Straight Power 11 - 80+ Gold;
CASE > BeQuiet! SILENT BASE 601; OS > Windows 10 Home Advanced (64-bit).
Back to top
View user's profile Visit poster's website ICQ Number
Shadow_Bshwackr
Janitor

Offline Offline
Joined: Jan 21, 2005
Posts: 6993
Location: Central Illinois, USA
PostPosted: Fri Sep 29, 2006 6:22 pm
Post subject: Re: Need Help !

Odd that it won't accept SP2. I've ran into this problem before, but it seems to me there's and option to get around it in the bios...??
Back to top
View user's profile Visit poster's website Photo Gallery
Shades
Forum Tree-Rat

Offline Offline
Joined: Mar 07, 2005
Posts: 6459
Location: 3rd Branch up, 'Ye Olde Oak', Green Wood.
PostPosted: Fri Sep 29, 2006 7:33 pm
Post subject: Re: Need Help !

A lot of the AMD chips wouldn't accept it, or would but would develop problems.
Don't know why but there was a big thing about it shortly after the release when wveryone started reporting.
Think it was just the 64 bits from memory.

_________________
Skwerl's place.

Com-Central's cutest, fluffiest, twitchiest, tail.
CPU > Intel i9-9900k (o/c 4.9GHz); COOLING > BeQuiet! Dark Rock Pro 4;
MOBO > ASUS PRIME Z390-A; RAM > 2x32GB Corsair LPX 2666MHz;
GPU > Gigabyte GEFORCE GTX650Ti PCI-e 3.0 2Gb GDDR5;
AUDIO > Creative X-Fi Xtreme Music (plus - Universal Audio UAD2 Quad Custom accelerator);
HDD > 3x1TB+ M.2. SSDs; LCD > DELL - S2419HGF (1920x1080);
PSU > 650W be quiet Straight Power 11 - 80+ Gold;
CASE > BeQuiet! SILENT BASE 601; OS > Windows 10 Home Advanced (64-bit).
Back to top
View user's profile Visit poster's website ICQ Number
Shadow_Homfixr
Power User

Offline Offline
Joined: Jan 05, 2005
Posts: 541
Location: Fort Walton Beach, FL-USA
PostPosted: Sat Sep 30, 2006 2:34 am
Post subject: Re: Need Help !

One simple question....Did your ISP change your ip without your knowledge?
Mine has done that to me a couple times and I had to reset my ports. Also you might try deleting your network connection and reinstalling it.

_________________
Back to top
View user's profile Send e-mail MSN Messenger Yahoo Messenger Photo Gallery
Shades
Forum Tree-Rat

Offline Offline
Joined: Mar 07, 2005
Posts: 6459
Location: 3rd Branch up, 'Ye Olde Oak', Green Wood.
PostPosted: Sat Sep 30, 2006 6:07 am
Post subject: Re: Need Help !

Good suggest, but not sure it would be that as TS2 still seems to be operating.

_________________
Skwerl's place.

Com-Central's cutest, fluffiest, twitchiest, tail.
CPU > Intel i9-9900k (o/c 4.9GHz); COOLING > BeQuiet! Dark Rock Pro 4;
MOBO > ASUS PRIME Z390-A; RAM > 2x32GB Corsair LPX 2666MHz;
GPU > Gigabyte GEFORCE GTX650Ti PCI-e 3.0 2Gb GDDR5;
AUDIO > Creative X-Fi Xtreme Music (plus - Universal Audio UAD2 Quad Custom accelerator);
HDD > 3x1TB+ M.2. SSDs; LCD > DELL - S2419HGF (1920x1080);
PSU > 650W be quiet Straight Power 11 - 80+ Gold;
CASE > BeQuiet! SILENT BASE 601; OS > Windows 10 Home Advanced (64-bit).
Back to top
View user's profile Visit poster's website ICQ Number
Kafco
Power User

Offline Offline
Joined: Mar 27, 2005
Posts: 125

PostPosted: Sat Sep 30, 2006 12:42 pm
Post subject: Re: Need Help !

Homfxr,

I did confirm that my static IP was correct. A couple of the guys "pinged" me to be sure and that worked.

I unassigned/reassigned the correct port numbers. When that didn't help I DMZ'd the router and that did not help either.

1> TS2 works.
2> I can watch movies online.
3> I can download/upload files.
4> Internet and email seem normal.

I'm trying to find which drivers are directly associated with IP gaming so that I can replace them.

Frustration !!!

Regards,
Ken
Back to top
View user's profile Visit poster's website
Kafco
Power User

Offline Offline
Joined: Mar 27, 2005
Posts: 125

PostPosted: Sat Sep 30, 2006 6:07 pm
Post subject: Re: Need Help !

I replaced the winsock.dll driver that handles the TCP/IP stack. No help.

I certainly do not want to clean out this machine and start over again. It could come to that. Damn.

Like I said: Frustration !!!

Regards,
Ken
Back to top
View user's profile Visit poster's website
401RCAF_Sly
Power User

Offline Offline
Joined: Jan 12, 2005
Posts: 222

PostPosted: Sat Oct 07, 2006 12:07 pm
Post subject: Re: Need Help !

Hi Kafco

Suggest you power down Router and Modem (use reset buttons as well if fitted)

assign Static internal IP to your computer(s)

power up modem wait till connected

power up router

reset port forwarding to your new internal IP's


This seems like a mac address problem to me not an OS prob..

Sly
Back to top
View user's profile
Kafco
Power User

Offline Offline
Joined: Mar 27, 2005
Posts: 125

PostPosted: Mon Oct 09, 2006 11:14 pm
Post subject: Re: Need Help !

Sly,

Thanks ! I will give it a try.

I changed the mobo this weekend so I could update to SP2 and be able to run FSX.

Still unable to multi host or join and now can't get TS2 to work. Rats !

Regards,
Ken
Back to top
View user's profile Visit poster's website
FF_StepChild
Power User

Offline Offline
Joined: Jul 12, 2005
Posts: 174
Location: Hampton Va. US
PostPosted: Tue Oct 10, 2006 8:10 am
Post subject: Re: Need Help !

What do all these games have in common? TCP, UDP, what else? What is the one thing you haven't changed yet?

"Still unable to multi host or join and now can't get TS2 to work. Rats !"

Sounds like the DSL modem is degrading. After replacing everything else, motherboard, OS, drivers, what is left?

_________________
Do you realize that in about 40 years, we'll have thousands of OLD LADIES running around with tattoos? (And RAP music will be the Golden Oldies!)
Back to top
View user's profile Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
Kafco
Power User

Offline Offline
Joined: Mar 27, 2005
Posts: 125

PostPosted: Thu Oct 12, 2006 1:15 pm
Post subject: Re: Need Help !

Step,

I don't know what the sims have in common. I'm sure there are system drivers common to multiplayer but I am not certain which ones.

Surely the sims are different engines: GPL (Sierra), GTL (SimBin) and CFS2 and FS9 (MS) and IL2 (Ubi). Now I've added FS X (which isn't even opening). The later MS sims use different versions of msxml.dll.

Like I said, TS2 works, ftp works both up and down, internet and mail are fine. The sims all run fine on my machine except FS X.

New specs: XP Home SP2, P4 3.2Ghz, 1.5Gb ddr ram, 256Mb video, 160Gb hdd.

I'm still trying !!!

Regards,
Ken
Back to top
View user's profile Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic    Revive this topic    Printer Friendly Page    Forum Index ›  Software
Page 1 of 2
All times are GMT - 6 Hours
Go to page 1, 2  Next

Archive Revive
Username:
This is an archived topic - your reply will not be appended here.
Instead, a new topic will be generated in the active forum.
The new topic will provide a reference link to this archived topic.