±Recent Visitors

Recent Visitors to Com-Central!

±User Info-big


Welcome Anonymous

Nickname
Password

Membership:
Latest: cgsimpson
New Today: 0
New Yesterday: 0
Overall: 6645

People Online:
Members: 0
Visitors: 147
Total: 147
Who Is Where:
 Visitors:
01: Photo Gallery
02: CPGlang
03: Photo Gallery
04: Home
05: Community Forums
06: Photo Gallery
07: CPGlang
08: Home
09: CPGlang
10: Community Forums
11: Community Forums
12: CPGlang
13: Home
14: Home
15: Community Forums
16: Home
17: Photo Gallery
18: Community Forums
19: Photo Gallery
20: CPGlang
21: Community Forums
22: Home
23: Home
24: Community Forums
25: Photo Gallery
26: CPGlang
27: Community Forums
28: CPGlang
29: Community Forums
30: Home
31: Photo Gallery
32: Photo Gallery
33: Community Forums
34: Statistics
35: Photo Gallery
36: Photo Gallery
37: Community Forums
38: Home
39: CPGlang
40: Community Forums
41: Community Forums
42: Home
43: Downloads
44: Community Forums
45: Photo Gallery
46: Community Forums
47: Community Forums
48: CPGlang
49: Home
50: Community Forums
51: CPGlang
52: Community Forums
53: CPGlang
54: CPGlang
55: Home
56: Community Forums
57: CPGlang
58: Community Forums
59: Home
60: Photo Gallery
61: Community Forums
62: Home
63: Photo Gallery
64: Home
65: Community Forums
66: Home
67: Community Forums
68: Community Forums
69: Home
70: Community Forums
71: CPGlang
72: Community Forums
73: CPGlang
74: CPGlang
75: Photo Gallery
76: Community Forums
77: Home
78: Photo Gallery
79: Community Forums
80: Home
81: Community Forums
82: Member Screenshots
83: Home
84: Downloads
85: Community Forums
86: Community Forums
87: CPGlang
88: Photo Gallery
89: Photo Gallery
90: CPGlang
91: Community Forums
92: Community Forums
93: Home
94: Statistics
95: Photo Gallery
96: Photo Gallery
97: Home
98: Community Forums
99: Home
100: Community Forums
101: Home
102: Community Forums
103: Photo Gallery
104: Photo Gallery
105: CPGlang
106: Community Forums
107: Community Forums
108: News
109: Photo Gallery
110: CPGlang
111: Photo Gallery
112: Photo Gallery
113: Community Forums
114: Home
115: Community Forums
116: Home
117: Community Forums
118: Community Forums
119: Community Forums
120: Community Forums
121: Community Forums
122: Community Forums
123: Community Forums
124: Community Forums
125: Home
126: Community Forums
127: Photo Gallery
128: Home
129: Home
130: Photo Gallery
131: Downloads
132: Home
133: Community Forums
134: Community Forums
135: CPGlang
136: Photo Gallery
137: Downloads
138: Downloads
139: Home
140: Community Forums
141: Home
142: Community Forums
143: Community Forums
144: Community Forums
145: Photo Gallery
146: Home
147: Community Forums

Staff Online:

No staff members are online!
No Beep :: Archived
Resolve issues with your computer problems here or read about the latest computer parts and information.
Post new topic    Revive this topic    Printer Friendly Page     Forum Index ›  Hardware

Topic Archived View previous topic :: View next topic  
Author Message
Rixster
Power User

Offline Offline
Joined: Mar 09, 2008
Posts: 190

PostPosted: Sun Jun 22, 2008 9:51 pm
Post subject: No Beep

anybody know what it means when you turn on your pc and there's no "beep" and no boot at all? I've tried another ps and its not that, I also tried another vid card just to be sure and that wasn't it either. I did pull out all the memory and try it and it did do the repitive beep thing like it was supposed to. So I'm thinking either the hd has failed or it's a motherboard issue?
Back to top
View user's profile
401RCAF_Jel
Power User

Offline Offline
Joined: Jan 05, 2005
Posts: 614
Location: Hiding in Sherwood Forest
PostPosted: Sun Jun 22, 2008 11:16 pm
Post subject: Re: No Beep

Personal experience... no beep means no HD boot up. Probably followed by a clicking sound as summat in there tries to find it and don't. Hope i'm wrong, sorry.

_________________
System: Mobo - Asus P5N32 E-SLI, RAM - Corsair 2GB 6400C4 DDR2, Graphics - GeForce 8800GTS 320mb GDDR3 PCI-Express, Proccessor - Intel CPU Core 2 Duo E6600 2.40GHz 1066FSB LGA775 4MB cache.
Back to top
View user's profile Visit poster's website Photo Gallery
RCAF_MadDog
Janitor

Offline Offline
Joined: Nov 13, 2004
Posts: 849

PostPosted: Sun Jun 22, 2008 11:39 pm
Post subject: Re: No Beep

Even without a HD it should still boot to bios and tell you missing operating system My wifes did that and it was the motherboard.

I hope im wrong

MD
Back to top
View user's profile Photo Gallery
Rixster
Power User

Offline Offline
Joined: Mar 09, 2008
Posts: 190

PostPosted: Mon Jun 23, 2008 9:41 am
Post subject: Re: No Beep

Yeah I don't get any clicking sound from the had, and I don't get any bios boot when the hd is unplugged..I think I'm going to take the hd to a local shop and see if they can plug it into another machine and see if it boots...if it does then it's a mb issue I guess. Thanks for the thoughts.
Back to top
View user's profile
Shades
Forum Tree-Rat

Offline Offline
Joined: Mar 07, 2005
Posts: 6459
Location: 3rd Branch up, 'Ye Olde Oak', Green Wood.
PostPosted: Mon Jun 23, 2008 1:18 pm
Post subject: Re: No Beep

Might be worth unplugging the power and just having a look inside to make sure it's not a loose connection between the psu and the mobo.
Also, without touching any, can you see any scorch marks around anything in particular? If you can, it's the motherboard.

_________________
Skwerl's place.

Com-Central's cutest, fluffiest, twitchiest, tail.
CPU > Intel i9-9900k (o/c 4.9GHz); COOLING > BeQuiet! Dark Rock Pro 4;
MOBO > ASUS PRIME Z390-A; RAM > 2x32GB Corsair LPX 2666MHz;
GPU > Gigabyte GEFORCE GTX650Ti PCI-e 3.0 2Gb GDDR5;
AUDIO > Creative X-Fi Xtreme Music (plus - Universal Audio UAD2 Quad Custom accelerator);
HDD > 3x1TB+ M.2. SSDs; LCD > DELL - S2419HGF (1920x1080);
PSU > 650W be quiet Straight Power 11 - 80+ Gold;
CASE > BeQuiet! SILENT BASE 601; OS > Windows 10 Home Advanced (64-bit).
Back to top
View user's profile Visit poster's website ICQ Number
bsmart
Power User

Offline Offline
Joined: Jan 23, 2006
Posts: 2523
Location: Central Maryland
PostPosted: Mon Jun 23, 2008 5:26 pm
Post subject: Re: No Beep

Assuming there is power going into the box Rolling Eyes Are you getting any lights on the keyboard.

Wait a minute - You pulled the memory out and you got the beep? How many memory sticks do you have? If more than one try putting them in one at a time (in the proper slot of course, that sometimes matters) If it beeps with one but not the other you found the bad memory stick. it could be the motherboard also but if it beeps with the memory out ...

_________________
Bob Smart (bsmart@xecu.net)
Back to top
View user's profile Send e-mail
Rixster
Power User

Offline Offline
Joined: Mar 09, 2008
Posts: 190

PostPosted: Mon Jun 23, 2008 7:57 pm
Post subject: Re: No Beep

here's an update, took the hd to a shop and had them plug it into another pc and it booted up fine...started thinking I had some sort of short so I took everything out of the case and hook it up laying on the kitchen counter and low and behold it booted right up, so I put everything back into the case and guess what, yup, no boot...I've got some sort of ground fault happening between the mb and case and I couldn't locate it for the life of me..tried three times, removing everything, boot on the counter ok, put everything back, no boot. I got tired of looking for it so I took it to a local shop, they said THEY could find it, we'll see..at least everything still works, lol..worse comes to worse I'll just lay all the damn parts on my desk and screw the case, who needs it anyway Mr. Green
Back to top
View user's profile
bsmart
Power User

Offline Offline
Joined: Jan 23, 2006
Posts: 2523
Location: Central Maryland
PostPosted: Mon Jun 23, 2008 10:02 pm
Post subject: Re: No Beep

look for things on the bottom of the motherboard that could be contacting the case. Lay a plastic bag under the MB (trash bag or grocery bag work good)

DON'T use a mylar anti static bag. I'm still wondering about memory though

_________________
Bob Smart (bsmart@xecu.net)
Back to top
View user's profile Send e-mail
Rixster
Power User

Offline Offline
Joined: Mar 09, 2008
Posts: 190

PostPosted: Mon Jun 23, 2008 11:38 pm
Post subject: Re: No Beep

if it was a memory problem would it start up and run when it's out of the case?
Back to top
View user's profile
Chuck_71st
Power User

Offline Offline
Joined: Jul 23, 2005
Posts: 235

PostPosted: Tue Jun 24, 2008 1:49 am
Post subject: Re: No Beep

I had that problem a while back and it was a dodgy power supply.
Back to top
View user's profile
Shades
Forum Tree-Rat

Offline Offline
Joined: Mar 07, 2005
Posts: 6459
Location: 3rd Branch up, 'Ye Olde Oak', Green Wood.
PostPosted: Tue Jun 24, 2008 7:12 am
Post subject: Re: No Beep

Yep, could be dodgy power supply.

Your mobo will be screwed to the case by means of stand-offs (Screws).
You don't want them too tight because that could crack your motherboard but being too loose might cause your problem as well.
Make sure they're all present and accounted for.

_________________
Skwerl's place.

Com-Central's cutest, fluffiest, twitchiest, tail.
CPU > Intel i9-9900k (o/c 4.9GHz); COOLING > BeQuiet! Dark Rock Pro 4;
MOBO > ASUS PRIME Z390-A; RAM > 2x32GB Corsair LPX 2666MHz;
GPU > Gigabyte GEFORCE GTX650Ti PCI-e 3.0 2Gb GDDR5;
AUDIO > Creative X-Fi Xtreme Music (plus - Universal Audio UAD2 Quad Custom accelerator);
HDD > 3x1TB+ M.2. SSDs; LCD > DELL - S2419HGF (1920x1080);
PSU > 650W be quiet Straight Power 11 - 80+ Gold;
CASE > BeQuiet! SILENT BASE 601; OS > Windows 10 Home Advanced (64-bit).
Back to top
View user's profile Visit poster's website ICQ Number
bsmart
Power User

Offline Offline
Joined: Jan 23, 2006
Posts: 2523
Location: Central Maryland
PostPosted: Tue Jun 24, 2008 9:58 am
Post subject: Re: No Beep

- Rixster
if it was a memory problem would it start up and run when it's out of the case?


Not sure, depemnds on what was causing the memory problem. If it was a flaky connection or a short under the socket on the MB in the case then maybe. The whole reason I was thinking memory was the comment that you got beeps when you took all the memory out. If that was the case and you didn't get beeps when the memory was in it strongly suggests that putting the memory in stopped it from the POST operation (Which is where the beeps come from)

If it consistently runs when outside the case I would look at the MB/Case interface. do the mounting screws cause some kind of short? Does mounting the MB in the case cause some kind of deflection that would break a signal line in the MB (do you have to force it in place or will all the mounting points line up if you just gently lay the MB in place? Is there something under the MB that would short or cause a bad signal path (any of the solder points on the bottom extend lower than the others?, are there wires laying under the MB that could be a short or signal path?) In general look at what is different in the works/doesn't work condition (Yea I know that is the obvious comment ) And of course I can always fall back to the comment I made a while back (I'm not sure whose problem it was) "When nothing makes sense look at the power" Are you using the same power supply when outside the case?

_________________
Bob Smart (bsmart@xecu.net)
Back to top
View user's profile Send e-mail
Rixster
Power User

Offline Offline
Joined: Mar 09, 2008
Posts: 190

PostPosted: Tue Jun 24, 2008 8:24 pm
Post subject: Re: No Beep

ok well it's fixed..not quite sure what the main cause was but we found several contributing factors, each of which might have been the cause. First and foremost it was not the memory, each module checked out fine, it was also not the power supply, no issues there.

Contributing factor No. 1: The motherboard chipset fan had failed, and it was overheating, almot to the point it melted almost all of the paste from behind it, very lucky the board did not fry (thank you god, and amen)

Contibuting factor No. 2: There was a PCI card installed that added 4 USB posts in the back, upon careful examination it was noted that it was shorting out, to the point of discoloring, again very lucky it did not fry the motherboard.

Contributing factor No. 3: Whomever installed the board cross-threaded one of the noutning bolts to the backing spacers and really dug into the board. Not sure if it caused any problems but what a bitch to get out.

All items repaired/replaced, everything back in and up and running fine. I consider myself very lucky I did not have to purchase a new motherboard or any other major components.
Back to top
View user's profile
Shades
Forum Tree-Rat

Offline Offline
Joined: Mar 07, 2005
Posts: 6459
Location: 3rd Branch up, 'Ye Olde Oak', Green Wood.
PostPosted: Wed Jun 25, 2008 7:47 am
Post subject: Re: No Beep

Sounds like post might have been prevented by the stand-offs.
But that turns out to have been a good thing as it has saved you a bit of a headache with other problems.
Overheating is never a good thing.
Good job you found them.
Smile

_________________
Skwerl's place.

Com-Central's cutest, fluffiest, twitchiest, tail.
CPU > Intel i9-9900k (o/c 4.9GHz); COOLING > BeQuiet! Dark Rock Pro 4;
MOBO > ASUS PRIME Z390-A; RAM > 2x32GB Corsair LPX 2666MHz;
GPU > Gigabyte GEFORCE GTX650Ti PCI-e 3.0 2Gb GDDR5;
AUDIO > Creative X-Fi Xtreme Music (plus - Universal Audio UAD2 Quad Custom accelerator);
HDD > 3x1TB+ M.2. SSDs; LCD > DELL - S2419HGF (1920x1080);
PSU > 650W be quiet Straight Power 11 - 80+ Gold;
CASE > BeQuiet! SILENT BASE 601; OS > Windows 10 Home Advanced (64-bit).
Back to top
View user's profile Visit poster's website ICQ Number
401RCAF_Jel
Power User

Offline Offline
Joined: Jan 05, 2005
Posts: 614
Location: Hiding in Sherwood Forest
PostPosted: Wed Jun 25, 2008 11:38 am
Post subject: Re: No Beep

Great news, glad we got to the bottom of it lol Wink

_________________
System: Mobo - Asus P5N32 E-SLI, RAM - Corsair 2GB 6400C4 DDR2, Graphics - GeForce 8800GTS 320mb GDDR3 PCI-Express, Proccessor - Intel CPU Core 2 Duo E6600 2.40GHz 1066FSB LGA775 4MB cache.
Back to top
View user's profile Visit poster's website Photo Gallery
Display posts from previous:   
Post new topic    Revive this topic    Printer Friendly Page    Forum Index ›  Hardware
Page 1 of 1
All times are GMT - 6 Hours

Archive Revive
Username:
This is an archived topic - your reply will not be appended here.
Instead, a new topic will be generated in the active forum.
The new topic will provide a reference link to this archived topic.